Baklagil Salatası






İçinde birçok baklagil bulundruran bu protein deposu salata hem çok lezzetli, hem yapımı çok kolay, hem de oldukça sağlıklı! Kısa sürede pişen ve hazırlanan baklagil salatası tarifi, aynı zamanda besleyici ve doyurucudur.




Malzemeler:


  • Bir kaç yaprak mor lahana
  • 2'şer kaşık - tam tane buğday
  • -kırmızı mercimek
  • -yeşil mercimek
  • -bulgur
  • -maş fasulyesi
  • -kabuklu pirinç (toplam 1 bardak baklagil)
  • 1 limon
  • 1 domates
  • 1 demet roka
  • yarım bardak dövülmüş ceviz
  • zeytin yağ
  • nar ekşisi
  • tuz


 Yapılışı:

1. 1 bardak baklagil karışımı 2 bardak su ile pişirilir. Biraz zeytin yağı ve tuz eklenebilir.
2. Domates, roka ve mor lahananın bir kısmı doğranır.
3. Baklagil suyunu çekince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
4. Doğranan malzemeler ve ceviz baklagillere katılır.
5. Başka bir kapta zeytin yağı, limon suyu, tuz ve nar ekşisi tuz ile karıştırılır ve diğer karışıma dökülür.
6. Yıkanan mor lahana yapraklarına karışım dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder